Weg van de drukte aan zee, ingeklemd tussen Calpe en Moraira, ligt op een hoogte van 275 meter boven de zeespiegel het authentieke stadje Benissa. Deze oude schilderachtige stad is eind jaren tachtig en begin jaren negentig geheel gerestaureerd. Het historisch centrum, de geplaveide straten en de oude huizen uit de 17e en 18e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard.

Met een warm mediterraan klimaat is het er het hele jaar door aangenaam met temperaturen in de lente en het najaar van ca. 20 °C en hete zomers met meer dan 30°C. Door dit uitstekende klimaat is er een prachtig afwisselend landschap ontstaan wat door veel toeristen erg geliefd is.

Het centrum van Benissa met de Plaza de la Iglesia en Plaza Rey Jaume I wordt gedomineerd door grote witte kathedraal van La Marina Alta. De kathedraal is in de jaren 20 gebouwd door de inwoners zelf in opdracht van de rijke vrijmetselaren en is het symbool van Benissa.

Het handelsgebouw (de Lonja) uit de 16e eeuw, het oude ziekenhuis voor de armen uit 1790 of Casa Andrew, een tak van de plaatselijke universiteit zijn allemaal monumentale historische gebouwen. De huizen waar vroeger de edelen van Benissa woonden zijn uitgerust met grote balkons die versierd zijn met smeedijzerwerk en familieschilden.

Het Ribero Monument is gebouwd ter ere van de inwoners van Benissa die naar Valencia vertrokken om te werken op de rijstvelden. Hier tegenover staat het Casa de la Cultura met ernaast het bekende Juan Vives huis waar de afbeelding van de patroonheilige La Puríssima Xiqueta bewaard wordt.

De baai, Cala Baladrar, is 100 meter lang. Het is een natuurlijke baai van kiezelstenen en “bolos” (ronde kiezels) die altijd helder, diep turquoise water weerspiegelt in een omgeving van dennenbomen die bijna tot aan het water van de zee staan. Een ideale baai om te leren zeilen en aan onderwaterfotografie te doen. De Baladrar inham is een mooie poort naar de Middellandse Zee en deze kiezelstrandeninham is gevormd aan de monding van de ” dels Sesters ” ravijn. El Baladrar eindigt in een 30m hoge klif vol gaten, gevormd door de werking van de zee en van waaruit de rots, die bekend staat als La Polida, is afgevallen.

“Inmiddels bezoeken wij al vele jaren de prachtige kustlijn aan de Costa Blanca en hebben wij bewust gekozen om een huis aan te schaffen op een wel heel bijzondere locatie in het laatste gedeelte van Benissa namelijk strak aan de eerste lijn. Deze ligging biedt de combinatie van rust, comfort en authenticiteit. La Casa Roja ligt direct aan de kust tussen Calpe en Moraira”.